SUP boards

Opblaasbare SUP board

Ruim assortiment opblaasbare SUP boards tegen de beste prijs!

Wat is er nou leuker dan je opblaasbare Sup Board te pakken en ergens in een mooie stad door de grachten te Suppen of in fantastische natuurgebieden. Nederland is SUP land bij uitstek! Suppen is eenvoudig, je voelt het als het ware vanzelf aan. Eenmaal onder de knie zal je merken hoe eenvoudig en plezierig het is om te te suppen op je SUP board. Met SUP (Stand Up Paddle ) wordt bewegen weer iets om naar uit te kijken. SUP biedt een complete work-out voor alle spieren in je lichaam (vergelijkbaar met roeien). Bij SUPPEN wordt gebruik gemaakt van een Paddle Board (SUP Board) en een peddel (SUP Paddle) van rond de 1.80 meter tot 2.30 meter lang. Het SUP board is tussen 2.50 meter en 4.50 meter lang en heeft een inhoud van 120 tot 300 liter. In de regel mag worden uitgegaan dat hoe meer inhoud het SUP board heeft, hoe stabieler het SUP board is. Stand Up Paddle is in korte tijd zeer populair geworden en niet allen in Nederland. SUPPEN zorgt er voor dat je met plezier in balans & vorm blijft.

IEDEREEN EEN SUP BOARD!

Met Stand Up Paddle kun je staand op je SUP-board de mooiste wateren van Nederland ontdekken. Veel wateren zijn verboden voor vaartuigen met motor, juist deze wateren zijn bij uitstek geschikt om heerlijk relaxed door heen te suppen. Geluidloos SUP je al peddelend door de natuur op je sup-board, er is geen fijnere manier om midden in de natuur volledig in balans te komen en tegelijk te werken aan een goed figuur!

Kassakoopjes

Lees onze handige tips over opblaasbare Sup en kajak

De juiste luchtpomp voor de opblaasbare boot

Een luchtpomp is een belangrijk accessoire voor een opblaasboot. Voor het merendeel van de aangeboden opblaasbare boten (met uitzondering van Intex opblaasbare boten en sommige opblaasbare boten van Sevylor en Bestway), is de luchtpomp niet inbegrepen in de levering en moet de luchtpomp apart worden gekocht. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten luchtpompen en leggen we de verschillen uit. Ook geven we tips voor het kiezen van de juiste luchtpomp. De juiste luchtpomp De juiste luchtpomp voor...

Intex opblaasboten en Kajaks – Waarom kiezen voor een Intex opblaasbare boot?

Intex is een bekende fabrikant van rubberboten en opblaasbare kajaks in het lage prijssegment. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de productseries van Intex en bespreken voor wie deze betaalbare opblaasbare boten geschikt zijn en welke alternatieven er eventueel worden aangeboden. Intex de fabrikant in opblaasbare boten. Het Amerikaanse bedrijf is al meer dan 40 jaar op de markt. Aanvankelijk heette het nog The Wet Set® en produceerde het voornamelijk strandballen en luchtbedden. Pas later veranderde het...

Kayakvissen: avontuurlijk, spannend en sportief.

Kajakvissen is in de loop van de tijd steeds populairder geworden. Dit komt ongetwijfeld door de spanning die kajakvissen biedt. Het is voornamelijk gericht op actieve sportvissers die een sportieve activiteit willen en maakt vissen op afgelegen water mogelijk met een viskano of viskajak die niet per boot of te voet bereikbaar zijn. Om in de beste omstandigheden te oefenen, is het belangrijk om een aantal veiligheidsregels voor je op een rijtje te zetten. Wat maakt kajakvissen zo leuk? Kajakvissen is...

Tips bij het kopen van een kajakstoel

Het gebruik van een kajakstoel of kajakrugleuning is een essentieel onderdeel van de opblaasbare kajak. In feite is het belangrijk voor de veiligheid! Net zoals een paardenzadel, een kajakstoel biedt veiligheid en controle tijdens het peddelen.Waarom een kajakstoel of een kajakrugleuning? Tegenwoordig hebben opblaasbare kajaks, ongeacht welk type kajak, enorme vooruitgang geboekt op het gebied van ergonomie voor de kajakker. Er zijn waterdichte opbergruimtes, de mogelijkheid om je peddel aan de boot te bevestigen, kuipen van meerdere afmetingen om het...

[toc]

Hoe werkt sup?

Door staand op een SUP board te staand met een peddel, kun je veel beter je balans houden dan zonder peddel. Je zult vrij snel merken dat het SUPPEN je eenvoudig af gaat. En val je een keer in het water, dan is dat niet erg omdat je een wet-suit of een badpak aan hebt. Het is heerlijk om in het weekend of op een warme zomeravond de SUP te pakken en een rondje door de singel te varen.

Ontspannen varen en toch met een totale work-out bezig zijn! Veel leuker dan dit wordt het niet 😉 Eenvoudig train je al je spiergroepen en met name de benen, armen, buik, billen en rug. Als je het wat beter onder de knie hebt dan kun je ook (kleine) golven proberen aan de kust. Supergaaf als je dat onder de knie hebt. Het geeft een machtig gevoel en je hebt veel kleinere golfjes nodig om vooruit te komen. Wat dat aan gaat heb je een voordeel op de gewone golf surfers die meestal hogere golven nodig hebben om vooruit te komen.

Type opblaasbare supplank / sup boards

Opblaasbare supplanken ook wel opblaasbare sup boards zijn langer dan wind- of golfsurfplanken en er zijn verschillende types: opblaasbaar, als vaste plank, klein (allround en wendbaar op de golven), of lang (voor snelheid). Een nieuwe trend is elektrisch suppen, oftewel: een opblaasbare sup met een motortje waar je behoorlijke snelheden mee kunt halen. Wil je kijken of suppen iets voor jou is, koop dan eens een opblaasbare sup board!

Wat is suppen?

Sup is een vorm van peddelen op een surfplank. Je staat op het SUP board en je peddelt om jezelf voort te bewegen door het water. Binnen Standing Up Paddle (SUP) bestaan er verschillende disciplines zoals SUP Races (SUP Beach RACE, SUP-Downwind, SUP-Tours, SUP-Yoga of gewoon ontspannen “Vrij-Suppen”. Bij alle vormen van Standing Up Paddle dien je in balans te zijn met je SUP Board. Suppen helpt je om de balans te vinden die je nodig hebt.

Het is niet zo gek dat suppen een rage is. Op de supplank ‘sup board’ werk je aan je conditie en balans en of je nou op het binnenwater zit of op zee; praktisch overal kun je deze watersport beoefenen. Bovendien is het ook gewoon ontzettend leuk om te doen, voor jong én oud.

SUP (stand up paddle) board en golfsurfen

Wist je dat je met een supboard behoorlijk goed kunt golfsurfen? Op zee maken de golven het suppen moeilijk én spannend. Maar je kunt ook suppen op het binnenwater. Op veel supplanken is een windsurfzeil te bevestigen. Een opblaasbare supplank gaat makkelijk mee in de auto, op een boot of zelfs in het vliegtuig (als sportbagage). De mogelijkheden zijn eindeloos.