Opblaasbare kano

Opblaasbare Kano

Opblaasbare kano's zijn er in veel verschillende soorten en maten

Ben je opzoek naar een goedkope opblaasbare kano, maar weet je niet zo goed waar je naar moet beginnen? Onze klantenservice helpt je dan graag verder. Ontdek eens het assortiment Sevylor opblaasbare kano’s, deze kano’s is van zeer hoogwaardige kwaliteit, een Sevylor opblaasbare kano is erg populair en staat bekend om de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Of je nu op zoek bent naar een opblaasbare kano om de gehele dag op het water te bivakkeren of een opblaasbare kano dat geschikt is voor het wildwatervaren. De opblaasbare kano’s zijn gemakkelijk mee te nemen en vaak al binnen 7 minuten opgeblazen.

Kassakoopjes

Lees onze handige tips over opblaasbare kajaks & kano's

De juiste luchtpomp voor de opblaasbare boot

Een luchtpomp is een belangrijk accessoire voor een opblaasboot. Voor het merendeel van de aangeboden opblaasbare boten (met uitzondering van Intex opblaasbare boten en sommige opblaasbare boten van Sevylor en Bestway), is de luchtpomp niet inbegrepen in de levering en moet de luchtpomp apart worden gekocht. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten luchtpompen en leggen we de verschillen uit. Ook geven we tips voor het kiezen van de juiste luchtpomp. De juiste luchtpomp De juiste luchtpomp voor...

Intex opblaasboten en Kajaks – Waarom kiezen voor een Intex opblaasbare boot?

Intex is een bekende fabrikant van rubberboten en opblaasbare kajaks in het lage prijssegment. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de productseries van Intex en bespreken voor wie deze betaalbare opblaasbare boten geschikt zijn en welke alternatieven er eventueel worden aangeboden. Intex de fabrikant in opblaasbare boten. Het Amerikaanse bedrijf is al meer dan 40 jaar op de markt. Aanvankelijk heette het nog The Wet Set® en produceerde het voornamelijk strandballen en luchtbedden. Pas later veranderde het...

Kayakvissen: avontuurlijk, spannend en sportief.

Kajakvissen is in de loop van de tijd steeds populairder geworden. Dit komt ongetwijfeld door de spanning die kajakvissen biedt. Het is voornamelijk gericht op actieve sportvissers die een sportieve activiteit willen en maakt vissen op afgelegen water mogelijk met een viskano of viskajak die niet per boot of te voet bereikbaar zijn. Om in de beste omstandigheden te oefenen, is het belangrijk om een aantal veiligheidsregels voor je op een rijtje te zetten. Wat maakt kajakvissen zo leuk? Kajakvissen is...

Tips bij het kopen van een kajakstoel

Het gebruik van een kajakstoel of kajakrugleuning is een essentieel onderdeel van de opblaasbare kajak. In feite is het belangrijk voor de veiligheid! Net zoals een paardenzadel, een kajakstoel biedt veiligheid en controle tijdens het peddelen.Waarom een kajakstoel of een kajakrugleuning? Tegenwoordig hebben opblaasbare kajaks, ongeacht welk type kajak, enorme vooruitgang geboekt op het gebied van ergonomie voor de kajakker. Er zijn waterdichte opbergruimtes, de mogelijkheid om je peddel aan de boot te bevestigen, kuipen van meerdere afmetingen om het...

[toc]

Wat kost een opblaasbare kano?

In vergelijking met opblaasbare kajaks zijn er opblaasbare kano’s in het prijssegment vanaf €259.95 verkrijgbaar. De meest opblaasbare kano’s leveren we met een peddel. Deze opblaasbare kano’s hebben echter een kano-typische constructie en banken, en bieden veel ruimte of een hoge belasting, wat typisch is voor een opblaasbare kano.

Voor degenen die nog niet zeker zijn van de peddelsport, kunnen dergelijke opblaasbare kano’s voor beginners een aanrader zijn. Opblaasbare kano’s in de echte zin beginnen pas vanaf een hogere prijsklasse van meer dan € 500. Deze hebben een hoog draagvermogen en zijn gemaakt van sterk materiaal. De hier gepresenteerde opblaasbare kano’s zijn bijzonder geschikt voor langere tochten op stromend water of voor tochten op meren in windstille omstandigheden.

Opblaasbare kano ruimte en zitcomfort

Onder de opblaasbare boten biedt een opblaasbare kano voldoende ruimte voor peddelaars. Opblaasbare kano’s zijn verkrijgbaar als 2-, 3-, 4- of 6-persoonsvariant. Net als in een standaard kano, kun je een opblaasbare kano zowel zittend als geknield peddelen. Peddelen op je knieën is veel comfortabeler dan een kano met een vaste romp. De luchtvloer geeft een beetje mee en is zachter voor de knieën. Zelfs bij lage watertemperaturen isoleert de luchtvloer goed tegen het koude water.

Vanwege het drijfvermogen van lucht hebben opblaasbare kano’s een zeer hoge maximale belasting. Sommige modellen kunnen tot 400 kg worden geladen (bijvoorbeeld Sevylor). Door de luchtslangen biedt het interieur van een opblaasbare kano echter minder ruimte voor bagage dan bij vaste of opvouwbare kano’s. Als je een tot twee weken durende tochten wilt maken, moet je je bagage goed opbergen en bij het inpakken prioriteit geven aan wat er mee gaat.

Meerdaagse tochten met een opblaasbare kano

Hoewel opblaasbare kano’s minder opbergruimte bieden, zijn ze toch perfect voor meerdaagse tochten. Zo bieden de 3-persoons opblaasbare kano’s Sevylor een maximale belasting tot 450 kg en voldoende ruimte voor peddelaars. Door de banken zit of kniel je in de opblaasbare kano. In een opblaasbare kajak zit je daarentegen met je benen gestrekt en licht gebogen. Alleen al om deze reden hebben luchtkano’s aanzienlijk meer bagageruimte dan opblaasbare kajaks . Opblaasbare Kano’s zijn ook niet gesloten, dwz ze hebben geen dak. Omdat de kano opblaasbaar is en gemakkelijk te vervoeren, is een opblaasbare kano ideaal om mee op vakantie te nemen. Je kunt dus een opblaasbare kano gebruiken in een grote verscheidenheid aan watergebieden. De focus van een opblaasbare kano ligt niet op snelheid, maar op het verkennen van de omgeving en het maken van lange tochten. Vooral in Scandinavië, zoals tijdens een peddeltocht in Zweden , zie je veel peddelen in een opblaasbare kano.
Opblaasbare kano voor familie-uitjes

Opblaasbare kano’s hebben een weinig tot geen kantelpunt dan vaste en opvouwbare kano’s en zijn daarom ook geschikt voor familie-uitjes. Bovendien hebben de meeste opblaasbare kano’s voldoende hoge zijwanden. Kleine kinderen kunnen op de bodem van de opblaasbare kano zitten, waardoor ze nog veiliger in de kano zijn. Desalniettemin moet een volwassene altijd achterin zitten om de kinderen in de gaten te houden. Last but not least hebben gezinnen meer bagage bij zich op excursie. Ook hier maakt een opblaasbare kano indruk met zijn opbergruimte. In vergelijking met opblaasbare kajaks zijn er opblaasbare kano’s voor meer dan 3 personen.

Luchtdruk en gebruik van drop stitch

De luchtdruk van een opblaasbare kano is een belangrijk criterium voor de sterkte en maatvastheid van de boot. De Sevylor opblaasbare kano hebben met 0,2 bar de laagste luchtdruk onder de opblaasbare kano’s. Dat klinkt niet veel, maar het is netjes voor een opblaasbare kano. Goedkope opblaasboten hebben maar de helft of een derde van de luchtdruk. Persoonlijk vinden we een luchtdruk van 0,2 bar ruim voldoende. Een hogere luchtdruk brengt ook een hogere aanschafprijs voor de opblaasbare kajak met zich mee, aangezien de slangen van nog hogere kwaliteit moeten zijn. Opblaasbare kano’s van Sevylor hebben een luchtdruk van 0,3 bar.

De laatste tijd zijn er een paar opblaasbare kano’s met bodem- en zijwanden van drop-stitch materiaal ( er zijn nu talloze drop-stitch kajaks onder opblaasbare kajaks) . De drop stitch technologie maakt het mogelijk om hogedruk luchtkamers te krijgen zodat de luchtkamers (afhankelijk van de fabrikant) opgeblazen kunnen worden tot een werkdruk van ruim 0,3 bar. Met de drop-stitch technologie worden de bovenste en onderste binnenwanden van de luchtkamer aan elkaar geweven met textieldraden. Dit geeft de opblaasbare kano een zeer goede vastheid en stevigheid.

Wat is een opblaasbare kano?

Velen spreken van kano’s, maar bedoelen eigenlijk Canadezen. In het dagelijkse taalgebruik worden de termen als synoniemen gebruikt. In de technische taal spreekt men van een Canadees . we gebruiken de term kano. Het is een opblaasbare boot die wordt bestuurd met een peddel en waarin de peddelaar in de rijrichting staat. Oorspronkelijk werden kano’s door Noord-Amerikaanse Indianen gebruikt als een middel voor voortbeweging en transport en staan ze nu in alle landen bekend als recreatieboten. Meestal worden twee mensen in de opblaasbare kano gepeddeld. De man voorin is een soort motor en de man erachter ondersteunt peddelen en sturen. Alleen peddelen is ook mogelijk, maar vereist meer oefening.

Opblaasbare kano’s zijn rubber opblaasbare boten en hebben een bodem en twee luchtkamers aan de zijkant, die door middel van een luchtpomp met lucht worden gevuld. Zo behouden de opblaasbare kano’s hun vorm en stevigheid. Net als bij opblaasbare boten, zijn er twee of meer vaste zitplaatsen in opblaasbare kano’s. In vergelijking met opblaasbare kajaks bieden opblaasbare kano’s aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen. Opblaasbare kano’s zijn daarom bijzonder geschikt voor meerdaagse tochten en familie-uitjes, maar ook voor peddelaars die liever peddelen met een peddel. Er zijn ook geschikte opblaasbare kano’s voor peddelaars tot wildwaterniveau 5.