Opblaasbare Kajaks voor rustig water

Opblaasbare kajak voor rustig water

Deze opblaas kajaks zijn speciaal ontwikkeld voor rustig water zoals meren, rivieren en plassen..

Ben je op zoek naar een opblaasbare kajak voor het varen op de binnenwateren? Binnen ons ruime assortiment opblaasbare kajaks voor rustig water vind je allerlei soorten kajaks, van 2 persoons tot 3 persoons kajaks met en zonder verstelbare stoelen. Kortom, zoek je een opblaasbare kajak om het water te verkennen en genieten van de rust? Bij Opblaasbare Boten heb je altijd voldoende keuze van Intex tot Sevylor kajaks. Opblaasbare kano kopen die je eenvoudig op kan vouwen in een rugzak. Onze opblaasbare kano’s en kajak’s zijn makkelijk op te blazen met een bijpassende pomp, je vouwt ze zo op tot een klein pakketje. De opblaasbare kajaks voor rustig water zoals rivieren en meren zijn zeer eenvoudig mee te nemen. Alle kajaks zijn gemaakt van de beste kwaliteit zodat je zeker weet dat de kajak jarenlang meegaat.

Peddelen langs monumenten, moderne architectuur of de polder in met een opblaasbare kajak.

Geniet van de rust en de natuur, ontdek de mooiste plekken van de rivieren of meren, iedereen moet een keer met een opblaasbare kajak op het water zijn geweest om deze prachtige plekjes te ontdekken. Zoals je wel eens hebt gezien aan de waterkant zit je bij een opblaasbare kajak altijd met de benen naar voren. Bij een opblaas kajak maakt men gebruik van een dubbelbladige peddel, zodat je eenvoudig de kajak aan beide kanten kunt peddelen.

Kassakoopjes

Lees onze handige tips over opblaasbare kajaks

De juiste luchtpomp voor de opblaasbare boot

Een luchtpomp is een belangrijk accessoire voor een opblaasboot. Voor het merendeel van de aangeboden opblaasbare boten (met uitzondering van Intex opblaasbare boten en sommige opblaasbare boten van Sevylor en Bestway), is de luchtpomp niet inbegrepen in de levering en moet de luchtpomp apart worden gekocht. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten luchtpompen en leggen we de verschillen uit. Ook geven we tips voor het kiezen van de juiste luchtpomp. De juiste luchtpomp De juiste luchtpomp voor...

Intex opblaasboten en Kajaks – Waarom kiezen voor een Intex opblaasbare boot?

Intex is een bekende fabrikant van rubberboten en opblaasbare kajaks in het lage prijssegment. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de productseries van Intex en bespreken voor wie deze betaalbare opblaasbare boten geschikt zijn en welke alternatieven er eventueel worden aangeboden. Intex de fabrikant in opblaasbare boten. Het Amerikaanse bedrijf is al meer dan 40 jaar op de markt. Aanvankelijk heette het nog The Wet Set® en produceerde het voornamelijk strandballen en luchtbedden. Pas later veranderde het...

Kayakvissen: avontuurlijk, spannend en sportief.

Kajakvissen is in de loop van de tijd steeds populairder geworden. Dit komt ongetwijfeld door de spanning die kajakvissen biedt. Het is voornamelijk gericht op actieve sportvissers die een sportieve activiteit willen en maakt vissen op afgelegen water mogelijk met een viskano of viskajak die niet per boot of te voet bereikbaar zijn. Om in de beste omstandigheden te oefenen, is het belangrijk om een aantal veiligheidsregels voor je op een rijtje te zetten. Wat maakt kajakvissen zo leuk? Kajakvissen is...

Tips bij het kopen van een kajakstoel

Het gebruik van een kajakstoel of kajakrugleuning is een essentieel onderdeel van de opblaasbare kajak. In feite is het belangrijk voor de veiligheid! Net zoals een paardenzadel, een kajakstoel biedt veiligheid en controle tijdens het peddelen.Waarom een kajakstoel of een kajakrugleuning? Tegenwoordig hebben opblaasbare kajaks, ongeacht welk type kajak, enorme vooruitgang geboekt op het gebied van ergonomie voor de kajakker. Er zijn waterdichte opbergruimtes, de mogelijkheid om je peddel aan de boot te bevestigen, kuipen van meerdere afmetingen om het...

[toc]

Hoeveel kost een goede opblaasbare kajak?

Wat een goede opblaasbare kajak maakt, hangt af van je eigen wensen en de beoogde gebruiksgebieden. Natuurlijk kan men zeggen dat de dure opblaasbare kajaks van betere kwaliteit zijn, betere vaareigenschappen en een langere levensduur hebben. Volgens ons kost een goede opblaasbare kajak tussen de €500 en €1.000. Er zijn ook opblaasbare kajaks die ruim € 1.000 kosten.

Maar niet iedereen wil of kan diep in de buidel tasten, of heeft geen opblaasbare kajak van 1000 € nodig. Daarom willen we je kennis laten maken met interessante opblaasbare kajaks in drie verschillende categorieën, waarvan we de meeste zelf peddelden.

Opblaasbare kajaks voor peddelaars bij mooi weer en ontspanning

Deze opblaasbare kajaks zijn voornamelijk voor peddelaars en voor degenen die eerst de opblaasbare kajak rustig willen uitproberen en eerst rustig het gebied observeren. om te zien of het peddelenthousiasme hen ligt. Ook de goedkopere opblaasbare kajaks vind je in deze categorie. Deze opblaasbare kajaks (minder dan €300 afhankelijk van het aanbod) hebben een lage luchtdruk en is gemaakt van relatief dun pvc gemaakt. De opblaasbare kajaks zijn bijzonder geschikt voor het varen op meren, rustige kleine riviertjes en om bij goede weersomstandigheden in de zee bij het strand te peddelen. Sommige opblaasbare kajaks worden zelfs geleverd in een complete set, inclusief peddel, vin en pomp (bijvoorbeeld de opblaasbare kajaks van Intex). Deze opblaasbare kajaks zijn voornamelijk bedoeld om kort te peddelen (0,5 – 1 km) en te blijven varen op en bij het water.

Opblaasbare kajaks voor gezinnen

Opblaasbare kajaks voor gezinnen bieden ruimte aan twee a drie peddelaars en een ander voor een kleiner kind (persoonlijke gegevens: 2 + 1). Een 3-persoons kajak (aantal personen: 3) verdient de voorkeur voor grotere kinderen en langere kajaktochten. Opblaasbare kajaks Sevylor zijn meestal veel goedkoper dan opblaasbare kajaks dan van Gumotex en Grabner. Gumotex- en Grabner opblaasbare kajaks word met name aanbevolen als de opblaasbare kajak vaak in het seizoen wordt gebruikt en langere vaartochten. Doordat opblaasbare kajaks van Gumotex en Grabner een hogere werkdruk (dus betere vaareigenschappen), een robuuster materiaal en een langere levensduur hebben. Dankzij de drop-stitch basis staat hij als een plank op het water en biedt hij veel opbergruimte.

Opblaasbare kajaks voor tochten

Degenen die regelmatig kajaktochten maken en langere vaartochten willen maken, moeten iets meer investeren in een opblaasbare kajak. Zeker voor iemand die gewend is te kajakken met starre rompboten, zal hij zeker pas tevreden zijn met een opblaasboot van deze categorie. Voor meer geld krijg je zeker meer voor een opblaasbare kajak. Door het hoge vakmanschap zijn deze opblaasbare kajaks geschikt voor regelmatig en intensief gebruik. Vanuit ons oogpunt zijn de Intex en de Sevylor een zeer solide opblaasbare kajaks voor toeren met een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Beide opblaasbare kajaks kunnen worden gebruikt voor tochten op meren en rivieren en voor peddelen langs de kust. Wildwater (tot niveau 2) is ook mogelijk met de twee persoons opblaasbare kajaks.

Luchtdruk en het gebruik van drop stitch

Naast de vorm van de romp speelt de luchtdruk van een opblaasbare kajak een doorslaggevende rol bij de vaareigenschappen. Hoe hoger de druk, hoe steviger of sterker de romp is. De luchtdruk van een opblaasbare kajak varieert van 0,069 tot 0,3 bar, en bij gebruik van drop stitch is zelfs tot 0,7 bar mogelijk. Dat klinkt in eerste instantie niet veel, maar het is veel met opblaasbare kajaks. De luchtdruk tussen de bodem en de zijkamers kan verschillen.

Een luchtdruk van minder dan 0,1 bar is weinig voor een opblaasbare kajak. Je kunt de slang letterlijk met je hand naar binnen duwen. Zo zacht is de slang. Dergelijke opblaasbare kajaks zijn ontworpen voor recreatie en vrije tijd in en op het water, maar niet voor kajaktochten. Hoe hoger de kwaliteit van de luchtkamer, hoe hoger de luchtdruk die voor de luchtkamer is toegestaan. Vanaf een luchtdruk van 0,2 bar zijn de zijbuizen van een opblaasbare kajak tot de rand gevuld. De toegestane luchtdruk is afhankelijk van de fabrikant, het model en de luchtkamer. De exacte informatie vindt je in de instructiehandleiding van de opblaasbare kajak. De volgende tabel toont je de gebruikelijke luchtdrukken die worden gebruikt door fabrikanten van opblaasbare kajaks. Sommige fabrikanten geven de luchtdruk ook in PSI. 1 PSI komt overeen met 0,0689 bar.

Opblaasbare kajak Drop Stitch

In de afgelopen jaren wordt drop stitch-technologie steeds meer gebruikt in opblaasbare kajaks. Bij de opblaasbare SUP (Stand Up Paddling) boards is de drop stitch technologie al onmisbaar. Bij deze technologie worden de bovenste en onderste binnenwanden van de luchtkamer met textieldraden aan elkaar geweven. Drop-Stitch maakt het mogelijk om hogedruk luchtkamers te vervaardigen, zodat deze (afhankelijk van de fabrikant) opgeblazen kunnen worden tot een luchtdruk van ruim 0,3 bar. Hierdoor bereikt de luchtkamer een zeer goede maatvastheid en stijfheid. De luchtdruk van waaruit een luchtkamer wordt beschouwd als een hogedrukluchtkamer is niet officieel bepaald.

Ruimte en comfort in opblaasbare kajaks

Opblaasbare kajaks zijn verkrijgbaar als kajaks voor 1, 2 of 3 personen . Door de luchtslangen bieden opblaasbare kajaks iets minder opbergruimte dan standaard kajaks of opvouwbare kajaks. De binnenruimte van opblaasbare kajaks is voldoende. Veel peddelaars kopen zelfs een opblaasbare kajak voor 2 personen en peddelen deze nog steeds alleen. Dit is mogelijk doordat de stoelen van veel 2-persoons opblaasbare kajaks verstelbaar en afneembaar zijn . Enerzijds heeft de opblaasbare kajak door zijn lengte betere vaareigenschappen (vooral rechtlijnige stabiliteit en snelheid) dan een 1-persoons opblaasbare kajak en anderzijds biedt hij meer ruimte voor bagage tijdens langere tochten.

Door de luchtbuizen zit je comfortabeler in een klassieke opblaasbare kajak. Er zijn geen harde plekken of randen die kunnen drukken. Met een drop-stitch constructie is het comfort sterk afhankelijk van de gebruikte stoelen. Goedkope opblaasbare kajaks hebben vaak de zwakte dat de rugleuning van de stoel niet genoeg steun biedt voor langer peddelen. Zelfs in koudere seizoenen is het comfortabeler om in een opblaasbare kajak te peddelen. De luchtvloer isoleert goed tegen het koude water.

De beenruimte in een opblaasbare kajak is sterk afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant. Opblaasbare kajaks van de fabrikanten Intex en Sevylor bieden door hun royale bootlengte veel beenruimte en zijn daardoor zeer geschikt voor lange kajaktochten.

Welke accessoires heb je nodig bij een opblaasbare kajak?

De opblaasbare kajaks bij Opblaasbare Boten worden meestal geleverd in een complete set geleverd. Je krijgt er een luchtpomp meegeleverd, dubbele peddel , zelfs soms reddingsvesten en eventueel een manometer kun je apart aanschaffen. Voor een snelle montage van de opblaasbare kajak raden we een elektrische opblaaspomp of een handpomp aan. Je kunt de luchtdruk van de opblaasbare kajak controleren met een manometer. Als de luchtpomp geen geïntegreerde manometer heeft, zijn er speciale manometers voor het type van de betreffende opblaasbare kajak.

Wat is een opblaasbare kajak?

Een opblaasbare kajak is een smalle boot die wordt aangedreven door een dubbele peddel en waarin de peddelaar in de rijrichting zit. Het zijn snelle en behendige boten die oorspronkelijk werden gebruikt voor de jacht in Groenland en de rest van Noordpool Noord-Amerika ( bron ).

Vanwege deze eigenschappen worden kajaks tegenwoordig gebruikt bij watersporten of als toerkajaks voor toerende peddelaars. Opblaasbare kajaks zijn dan ook gericht op peddelaars die snel vooruit willen en in een korte tijd veel afstand willen afleggen. Maar onder beginners zijn opblaasbare kajaks enorm populair voor ontspanning op het water. Opblaasbare kajaks zijn boten waarin PVC of gecoat polyester als materiaal wordt gebruikt. In een opblaasbare kajak wordt met behulp van een luchtpomp lucht in de bootkamers gepompt . Afhankelijk van het gebruikte materiaal en de verwerking van de opblaasbare kajak kan er meer of minder lucht in de bootkamers worden gepompt, wat de druk beïnvloedt.

Fabrikant van opblaasbare kajaks

Er zijn nu een groot aantal fabrikanten die opblaasbare kajaks fabriceren. Voor een eerste overzicht willen we alleen ingaan op enkele bekende fabrikanten. Sevylor en Intex en produceren al decennia opblaasbare kajaks en hebben een zeer goede reputatie opgebouwd in de peddelindustrie.

Beide merken staan voor een lange levensduur. Naar onze mening biedt Sevylor de betere prijs-prestatieverhouding. Intex daarentegen biedt een onvergelijkbaar hoge kwaliteit van vakmanschap en materiaal voor zijn opblaasbare kajaks. Sevylor is de marktleider op het gebied van hoogwaardige opblaasbare kajaks en de laatste jaren een toenemende populariteit in Nederland en België. De doelgroep van deze populaire merken opblaasbare kajaks zijn zowel beginners als de professionele peddelaars die graag lange peddeltochten wensen. Intex biedt soms de goedkoopste opblaasbare kajaks. Een enkele opblaasbare kajak ( Intex Challenger K1 ). De opblaasbare kajaks zijn erg geschikt voor beginners die bij mooi weer op het meer of strand willen peddelen, en die op zoek zijn naar wat ontspanning op het water middels een kleine kajaktocht.

De opblaasbare kajak is vergelijkbaar met de opblaasbare kajaks van Sevylor In tegenstelling tot de Intex opblaasbare kajaks hebben deze kajaks een iets hogere luchtdruk en zijn ze wat robuuster door het materiaal.