Opblaasbare kajak

Opblaasbare kajaks

opblaasbare kajak geschikt voor open zeeën en rustige rivieren

In een kajak zit je met je benen naar voren en roei je met een dubbele peddel. In het assortiment van Opblaasbare Boten vind je opblaasbare kajaks voor in de vrije tijd, vooral geschikt voor rivieren, meren maar ook kano’s voor wildwatervaren en zelf opblaasbare kano’s voor open zee. Het aanbod is voldoende, je kunt kiezen uit opblaasbare kajaks voor 1, 2 of 3 personen gemaakt door Intex of Sevylor.

Het verschil tussen een kajak en kano

Vaak worden deze twee soorten opblaasbare boten nog steeds met elkaar verward. De verschillen tussen de twee zijn echter niet onbeduidend, vooral niet in de manier waarop u met een opblaasbare kano of kajak vaart. In een opblaasbare kajak zit je met je benen naar voren in de boot. Bij het roeien wordt een dubbele peddel gebruikt, waarmee je gemakkelijk aan beide kanten kunt sturen. In een opblaasbare kano knielen en roeien mensen meestal met een peddel met een blad (enkele peddel). De meeste van onze boten zijn opblaasbare kajaks.

Kassakoopjes

Lees onze handige tips over opblaasbare kajak

De juiste luchtpomp voor de opblaasbare boot

Een luchtpomp is een belangrijk accessoire voor een opblaasboot. Voor het merendeel van de aangeboden opblaasbare boten (met uitzondering van Intex opblaasbare boten en sommige opblaasbare boten van Sevylor en Bestway), is de luchtpomp niet inbegrepen in de levering en moet de luchtpomp apart worden gekocht. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten luchtpompen en leggen we de verschillen uit. Ook geven we tips voor het kiezen van de juiste luchtpomp. De juiste luchtpomp De juiste luchtpomp voor...

Intex opblaasboten en Kajaks – Waarom kiezen voor een Intex opblaasbare boot?

Intex is een bekende fabrikant van rubberboten en opblaasbare kajaks in het lage prijssegment. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de productseries van Intex en bespreken voor wie deze betaalbare opblaasbare boten geschikt zijn en welke alternatieven er eventueel worden aangeboden. Intex de fabrikant in opblaasbare boten. Het Amerikaanse bedrijf is al meer dan 40 jaar op de markt. Aanvankelijk heette het nog The Wet Set® en produceerde het voornamelijk strandballen en luchtbedden. Pas later veranderde het...

Kayakvissen: avontuurlijk, spannend en sportief.

Kajakvissen is in de loop van de tijd steeds populairder geworden. Dit komt ongetwijfeld door de spanning die kajakvissen biedt. Het is voornamelijk gericht op actieve sportvissers die een sportieve activiteit willen en maakt vissen op afgelegen water mogelijk met een viskano of viskajak die niet per boot of te voet bereikbaar zijn. Om in de beste omstandigheden te oefenen, is het belangrijk om een aantal veiligheidsregels voor je op een rijtje te zetten. Wat maakt kajakvissen zo leuk? Kajakvissen is...

Tips bij het kopen van een kajakstoel

Het gebruik van een kajakstoel of kajakrugleuning is een essentieel onderdeel van de opblaasbare kajak. In feite is het belangrijk voor de veiligheid! Net zoals een paardenzadel, een kajakstoel biedt veiligheid en controle tijdens het peddelen.Waarom een kajakstoel of een kajakrugleuning? Tegenwoordig hebben opblaasbare kajaks, ongeacht welk type kajak, enorme vooruitgang geboekt op het gebied van ergonomie voor de kajakker. Er zijn waterdichte opbergruimtes, de mogelijkheid om je peddel aan de boot te bevestigen, kuipen van meerdere afmetingen om het...

[toc]

De voordelen van een opblaasbare kajak

Opblaasbare kajaks maken kajakken leuk en ongecompliceerd, omdat ze lichter, goedkoper, gemakkelijk te vervoeren zijn – en ze zijn ook stabiel en comfortabel: opblaasbare kajaks is helemaal een rage. Een kajak kan worden gebruikt om met hoge snelheid stroomafwaarts te reizen. Omdat kajaks erg kort zijn, zijn ze ook erg wendbaar. Het is gemakkelijk om snelle bochten te nemen. Kajakken is daarom een uitdagende bezigheid, maar vereist wel wat oefening. Het is altijd raadzaam om een beetje voorbereiding te doen bij het plannen van een tocht op een wilde rivier. Met onze opblaasbare kajaks zit je echter altijd aan de veilige kant, of je nu een beginner of een professional bent. Je kunt zelfs met meerdere personen in een opblaasbare kajak zitten. Dit verhoogt het plezier van kajakken nog meer. Je kunt bijvoorbeeld je gezin meenemen op een rustige kajaktocht op de rivier terwijl je op vakantie bent.

We hebben een compleet assortiment opblaasbare kajaks:

  • Een opblaasbare kajak: de meest compacte van alle opblaasbare kajaks. Het is ook het gemakkelijkst te vervoeren.
  • 2-persoons opblaasbare kajak: een opblaasbare tweepersoons kajak biedt meer comfort tijdens het peddelen, maar zorgt ook voor meer stabiliteit.
  • 3-persoons opblaasbare kajak: een opblaasbare 3-persoons kajak heeft de neiging iets minder te driften door zijn iets zwaarder gewicht.

Wat is kajakken?

Het woord kajak is afgeleid van het Groenlandse woord Qajaq en beschrijft een roeiboot waarin de inzittenden in de rijrichting zitten. Een dubbele peddel wordt gebruikt om de kajak voort te drijven. Dit betekent dat er aan beide uiteinden peddelbladen zijn voor beweging, doordat de peddel afwisselend aan elke kant in het water wordt gestoken en achterwaarts langs de boot wordt getrokken. Waar de kajak vroeger voornamelijk van hout was en als hulpmiddel bij de jacht werd gebruikt, wordt de huidige kajak vooral als opblaasbare kajak aangeboden.

Het verschil tussen een kano en kajak

Kano is de verzamelnaam voor boten die door de bewoner met een peddel in de rijrichting worden gestuurd. De peddel wordt vrij in de handen gehouden en is verkrijgbaar als enkele peddel (slechts één peddelblad) of als dubbele peddel (twee peddelbladen). Als je kanoën, peddel je altijd aan dezelfde kant. Een opblaasbare kajak is helemaal open aan de bovenkant en wordt voornamelijk door 2 of 3 personen samen gebruikt.

Opblaasbare kajak kopen

Het kiezen van een opblaasbare kajak is een belangrijke stap. Onze kajak-experts staan tot je beschikking om jou te helpen bij het maken van deze keuze. Of je nu een opblaasbare kajak nodig hebt, een 2 persoons opblaasbare kajak, een 3 persoons opblaasbare kajak of welk merk je kiest, zoals Intex kajaks of Sevylor kajaks.