Intex opblaasboten en Kajaks – Waarom kiezen voor een Intex opblaasbare boot?

Intex opblaasboot en Intex opblaas kajak

Intex opblaasboten en Kajaks – Waarom kiezen voor een Intex opblaasbare boot?

Intex is een bekende fabrikant van rubberboten en opblaasbare kajaks in het lage prijssegment. In dit artikel willen we je kennis laten maken met de productseries van Intex en bespreken voor wie deze betaalbare opblaasbare boten geschikt zijn en welke alternatieven er eventueel worden aangeboden.

Intex de fabrikant in opblaasbare boten.

Het Amerikaanse bedrijf is al meer dan 40 jaar op de markt. Aanvankelijk heette het nog The Wet Set® en produceerde het voornamelijk strandballen en luchtbedden. Pas later veranderde het bedrijf zijn naam in Intex, begon het zijn eerste opblaasbare boten te produceren in 1997 en verkoopt het zijn producten ondertussen in meer dan 100 landen wereldwijd.
Aangezien we zelf al meerdere Intex opblaasbare boten hebben gepeddeld, kunnen we de kwaliteit van de opblaasbare boten vrij goed beoordelen. Intex gebruikt voornamelijk een duurzame PVC voor de opblaasbare boten, die sterk doet denken aan het materiaal van een luchtbed. Niettemin is het beduidend dikker dan conventionele luchtbedden. Andere fabrikanten van opblaasbare boten hebben echter de neiging om gecoate stoffen materialen te gebruiken of hun opblaasbare boten uit te rusten met een extra nylon hoes. Ten slotte moet worden opgemerkt dat Intex zijn opblaasbare boten en kajaks aanbiedt in een complete set. Dat betekent dat peddel en pomp al bij de levering zijn inbegrepen. En het is precies deze doelgroep waar de fabrikant en zijn opblaasbare boten zich op richten: beginnende peddelaars die meteen willen peddelen en het liefst genieten van korte tochten op zonnige dagen op het meer.

Mocht je nog twijfelen over een opblaasbare kajak of gewoon op zoek zijn naar een opblaasbare kano of kajak voor het gezin, waarmee je heerlijk kunt toeren en niet zoveel geld wilt uitgeven aan een opblaasbare boot, dan zijn Intex opblaasbare boten een zeer goede prijs-prestatieverhouding.

Top 3 Meest Verkochte Intex opblaasbare boten

Intex opblaasbare boten

Intex opblaasboten zijn enorm populair. Ze worden op dezelfde manier benaderd als een roeiboot. Als je gewoon met familie of vrienden op een meertje het water op wilt en daarna wilt relaxen in de zon, dan zit je in de meeste gevallen met een Intex opblaasboot goed. Intex domineert duidelijk de markt, aangezien er niet echt een andere fabrikant in dit segment is die dergelijke opblaasboten aanbiedt.

Intex biedt voornamelijk verschillende opblaasbare boten aan, dit zijn de meest populaire opblaasbare boten : Intex Challenger, Intex Seahawk, Intex Excursion en Intex Mariner. De eerste drie opblaasbare boten zijn gericht op beginners en zijn bovendien zeer betaalbaar. De opblaasboten Intex Mariner is daarentegen van hogere kwaliteit en daardoor duurder, hoewel ze nog steeds goedkoop zijn in vergelijking met veel andere opblaasbare boten.

De Intex Challenger is de klassieke opblaasbare boot, die verkrijgbaar is als 2 persoons en 3 persoons variant . De 2 variant is best goedkoop, maar er zijn geen losse zitkussens, maar je zit op de bodem van de boot. De Intex Challenger-opblaasboten zijn ook vrij licht (respectievelijk 8 kg en 11 kg). De opblaasboot is daardoor met weinig moeite in de tas te dragen en past ook in grotere rugzakken.

Intex Challenger opblaasbare boten

De Intex Seahawk opblaasbare boot is niet alleen gericht op vaarliefhebbers, maar ook op vissers. Dankzij de ingebouwde visbeugels en de handige motorbeugel is de Intex Seahawk te gebruiken als opblaasbare vissersboot . De Seahawk is verkrijgbaar als 2 , 3 en 4 persoons opblaasboot. De 2-persoonsboot heeft geen zitplaatsen, maar is met 9 kg vrij licht. De Seahawk opblaasbare boot voor 3 persoons heeft stoelen en is met 11 kg zeer compact. De grotere 4 persoons Seahawk opblaasbare boot is met 17kg vrij zwaar en is geschikt voor langere afstanden en is eenvoudig te vervoeren met de tas.
De Intex Excursion is een van de meest populaire en best verkochte opblaasbare boot van Intex. De Excursion opblaasbare boot is niet alleen uitgerust met zitkussens, maar ook met opblaasbare rugleuningen. Is de Excursion verkrijgbaar als 4 persoons en 5 persoons opblaasbare boot en heeft ook handige visbeugels. Met 19 of 22 kg is de opblaasbare boot behoorlijk zwaar. Zeker om langer op het water te blijven en bijvoorbeeld met een elektrische buitenboordmotor over een meer te varen is de Intex Excursion opblaasbare boot zeer geschikt en zeer comfortabel. Als je een elektrische buitenboordmotor voor de Intex-boot koopt, moet je niet vergeten de juiste beugel en een accu te kopen.

Onze top 3 meest verkochte Intex Seahawk opblaasbare boten

Intex opblaasbare kajaks

Naast opblaasbare boten zijn opblaasbare kajaks van Intex ook erg populair onder peddelende beginners. In online winkels worden deze ook goed beoordeeld door klanten. Als het gaat om opblaasbare kajaks, zijn de opblaasbare kajaks van Intex uitstekend beheersbaar. Er zijn in totaal 4 verschillende modellen opblaasbare kajaks. Als je alleen wilt zijn met jouw kajak, bijvoorbeeld voor het vissen of alleen of de rustige meren te varen heeft de Intex Challenger K1 de voorkeur. Het is vrij compacte opblaasbare kajak en is licht van gewicht. Het geïntegreerde bagagenet op de boeg is erg praktisch voor korte tochten om je schoenen en een rugzak in op te bergen. De peddel is niet van erg hoge kwaliteit, maar dient meer dan zijn doel voor kleine tochten.

De Intex Challenger K2 is vrijwel identiek aan de Challenger K1 . Het is langer en ontworpen en de opblaasbare kajaks is geschikt voor 2 personen. De derde opblaasbare kajak van Intex is de Explorer K2 , die er heel anders uitziet dan de twee Challenger opblaasbare kajaks. In principe verschilt de Explorer K2 slechts in geringe mate van de Challenger K2. De Intex Explorer heeft een bilge ventiel, dit maakt het makkelijker om de opblaasbare kajak schoon te maken en te drogen. Daarnaast zijn de handgrepen op de boeg en achtersteven erg praktisch. We hebben deze Intex opblaasbare kajaks al gepeddeld en alle verdere details vind je in onze testartikelen. In een aparte vergelijkingstest vergelijken we zelfs de Intex Challenger K2 kajak en Intex Explorer K2 kajak.

Intex Challenger opblaasbare boten

Intex opblaasbare kajak – betaalbaar en van topkwaliteit

Intex heeft ook een opblaasbare kajaks die van wat hogere kwaliteit is. De constructie van de Intex Excursion Pro kajak lijkt erg op de Explorer K2 kajak. Maar het is ongeveer twee keer zo duur. Hiervoor krijg je stabielere handvatten aan de achtersteven en boeg en betere bevestigingen van de stoelen en verstelbare voetsteunen. Het materiaal van de opblaasbare kajak bestaat uit een polyester draagdoek met aan beide zijden gelamineerd PVC. Dit maakt de Intex opblaasbare kajak veel robuuster. Bovendien heeft de Intex Excursion Pro kajak een hogere luchtdruk (0,8 bar in plaats van 0,69 bar) dan de andere Intex opblaasbare kajaks. De peddels in de set zijn dezelfde als bij alle andere Intex-kajaks. De pomp is iets beter omdat hij met beide handen te bedienen is. We hebben zelf de Intex Excursion Pro opblaasbare kajak nog niet gepeddeld. Qua materiaal is het echter de beste Intex opblaasbare kajak. Het vakmanschap zal zeker erg lijken op de andere opblaasbare boten of kajaks.

Intex is een gevestigde leverancier van opblaasbare boten en opblaasbare kajaks, die vooral schittert met hoogwaardige productafbeeldingen en zich goed heeft gepositioneerd in de detailhandel en in grotere online winkels. Iedereen die voor het eerst niet bekend is met opblaasbare boten, zal ongetwijfeld Intex opblaasboten tegenkomen. En toegegeven, ze zien er op het eerste gezicht erg goed en professioneel uit.

Met opblaasbare rubberboot kun je niet fout gaan, want ze worden gebruikt op het zwemmeer en er zijn geen goede alternatieven voor de boten. Als het om opblaasbare kajaks gaat, moet worden benadrukt dat de Intex opblaasbare kajaks in de eerste plaats gericht zijn op beginners en peddelaars die eerder op zoek zijn naar een eenvoudige boot of die af en toe een korte tocht over het dichtstbijzijnde meer willen maken. Maar als je een Intex opblaasbare boot zoekt voor precies dat doel, dan maak je met een Intex opblaasbare boot geen slechte keuze. Heb je echter hogere verwachtingen van jouw opblaasbare boot en wil je vaker goed peddelen, dan moet je een opblaasbare boot van een andere fabrikant kopen zoals de Sevylor opblaasbare kajak.